Login to your account

Username *
Password *

hide

210 3828286

Τηλέφωνο παραγγελιών

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο!
Paliotti Vittorio Η ιστορία της Καμόρα, Paliotti Vittorio Η ιστορία της Καμόρα, Paliotti Vittorio.. Product #: 9789607420909 Regular price: €31.80 €31.80 Σε απόθεμα

Η ιστορία της Καμόρα

Η ιστορία της Καμόρα

Κατασκευαστής: Paliotti Vittorio
Κωδικός προϊόντος: 9789607420909
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
Συγγραφέας: Paliotti Vittorio
Εκδότης: Κανάκη
Σελίδες: 324
Μεταφραστής: Χρήστος Σιάφκος

€31.80  €20.00

"Τι ήταν η καμόρα; Μια μυστική εταιρεία που εκβίαζε ολόκληρη την πόλη. Και ποιος ο αρχηγός της; Σίγουρα όχι εκείνος που νόμιζαν όλοι, αλλά κάποιος άλλος, ίσως από την αυλή των Βουρβόνων, ή κάποιος από τους υπουργούς του βασιλιά. Επρόκειτο για μια αδελφότητα με σκληρές μεθόδους, που περιλάμβαναν παραμορφώσεις και δολοφονίες. Την ίδια ώρα όμως τα μέλη της ήταν γενναιόδωρα, επέβαλλαν το γάμο σε όποιον είχε διαφθείρει ορφανή κι επέστρεφαν τα κλοπιμαία αν το θύμα ήταν φτωχό. Βοούσε η πόλη από ανατριχιαστικές ιστορίες. Οι νέοι τις άκουγαν από τους μεγαλύτερους. Όμως πόσο αξιόπιστοι μπορούσαν να είναι αυτοί;"

Η ιστορία της καμόρα χάνεται ανάμεσα στο θρύλο και στην πραγματικότητα. Ήταν όντως μια μυστική οργάνωση που επί αιώνες κυριαρχούσε καταδυναστεύοντας τη Νάπολη και τις γύρω από αυτήν επαρχίες. Όμως ποιοι ήταν οι αρχηγοί της και ποιες οι μυστικές διασυνδέσεις τους με τη βασιλική αυλή αρχικά και με το επίσημο ιταλικό κράτος στη συνέχεια;

Είναι ελάχιστα τα γραπτά ντοκουμέντα που έχουν απομείνει από μια εγκληματική εταιρεία που φρόντιζε να καλύπτει τα ίχνη της. Πολλά όμως μαθαίνουμε από την προφορική παράδοση για τους νταήδες που αλώνιζαν τη Νάπολη οι οποίοι είχαν καταφέρει να ζουν σαν πρίγκιπες παίρνοντας μίζες από κάθε εμπορική συναλλαγή που γινόταν στην πόλη, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να διεκδικούν ποσοστά μέχρι και από τις νεκρώσιμες ακολουθίες που γίνονταν στους ναούς της.

Ο Βιτόριο Παλιότι, στην εξαιρετική έρευνα που έκανε και που τον οδήγησε να γράψει αυτό το βιβλίο, έσκυψε πάνω στις πηγές, γραπτές και προφορικές, συναντήθηκε με εκείνους που, υπέργηροι πια, ανήκαν κάποτε στην καμόρα, και υπέδειξε τους νέους αρχηγούς της παμπάλαιας αυτής οργάνωσης που στις μέρες μας μεταλλάχτηκε.

Τώρα πια οι καμορίστες δεν αρκούνται απλώς σε μίζες από τους επαγγελματίες της Νάπολης. Ούτε καν στο λαθρεμπόριο τσιγάρων, που κάποτε υπήρξε τόσο αποδοτικό γι' αυτούς. Ακόμα και η εμπορία ναρκωτικών δεν είναι ικανή να φέρει τα κέρδη που, αντιθέτως, φέρνουν οι μπίζνες με την εξουσία.

Ο Παλιότι καταδεικνύει το μέγεθος του εγκλήματος εξετάζοντας το απ' όλες τις πλευρές, ενώ παράλληλα αποδίδει ένα ρεπορτάζ που διαβάζεται ως αστυνομικό μυθιστόρημα.

Ίσως γιατί, παρά τις ιδιαιτερότητές του, το έγκλημα είναι παντού το ίδιο.

 

ISBN: 9789607420909
Συγγραφέας: Paliotti Vittorio
Μεταφραστής: Χρήστος Σιάφκος
Εκδότης: Κανάκη

Φίλτρα Αναζήτησης

Επισκεφθειτε μας

hideΧαριλάου Τρικούπη 53 - 55, 10681 Αθήνα

hideΤηλέφωνα: 210 3828286 , 210 3846061

hideinfo@vivliopazaro.com

Ωραριο Καταστηματος

hideΔευτέρα - Παρασκευή -------- 9πμ - 6μμ

hideΣάββατο      ------------------- 9πμ - 14:30μμ

hideΚυριακή     ----------------------- Κλειστά

Join In

Βρείτε μας στα social media

 

Newsletter

Εγγραφείτε στη λίστα μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις