Οι παραγγελίες από 1-30/8 θα εκτελεστούν από 1/9/21. Καλές Διακοπές !

Login to your account

Username *
Password *

hide

210 3828286

Τηλέφωνο παραγγελιών

Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο!
Συλλογικό έργο Χριστιανική Μεσσηνία, Συλλογικό έργο Χριστιανική Μεσσηνία.. Product #: 9789604641185 Regular price: €90.00 €90.00 Σε απόθεμα

Χριστιανική Μεσσηνία

Χριστιανική Μεσσηνία

Κατασκευαστής: Συλλογικό έργο
Κωδικός προϊόντος: 9789604641185
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδότης: Μίλητος
Σελίδες: 412
Επιμελητής: ΠέτροςΙ Σαραντάκης
Φωτογράφος: Γιάννης Γιαννέλος, Μιχάλης Κάππας, ΠέτροςΙ Σαραντάκης

€90.00  €54.00

Η Μεσσηνία μέσα στο πέρασμα των αιώνων απετέλεσε ένα από τα σημαντικότερα πνευματικά κέντρα, γι' αυτό και ανεδείχθη στην πορεία του χρόνου πνευματικός φάρος, ο οποίος έχει βιώσει όχι μόνο στιγμές δόξας αλλά και πλήθος δοκιμασιών.

Αδιάψευστοι μάρτυρες της ιστορικής και πολιτιστικής πορείας της μεσσηνιακής γης είναι και τα χριστιανικά μνημεία και τα ιερά της κειμήλια. Αποτελούν πραγματικούς θησαυρούς οι οποίοι τεκμηριώνουν όχι μόνον την ιστορία αλλά και το μέγεθος της ευσέβειας και της πίστης των κατοίκων της.

Η παρούσα έκδοση έχει σαν σκοπό να αναδείξει τον σημαντικό πολιτιστικό ρόλο της περιοχής αλλά και της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, όπως αυτός παρουσιάζεται μέσα από τα χριστιανικά μνημεία και τους εκκλησιαστικούς θησαυρούς, οι οποίοι διασώθηκαν από την καταστροφική φθορά του χρόνου, τη λεηλασία των κατακτητών και την ανθρώπινη παρέμβαση.

Η Μεσσηνία, όχι μόνο ως τόπος τουριστικού προορισμού αλλά και ως χώρος πολιτισμού, ιστορίας, τέχνης και δημιουργίας, προβάλλεται με το παρόν συλλογικό έργο, στο οποίο καταγράφεται η μαρτυρία μιας μεγάλης ιστορικής περιόδου, από την πρωτοχριστιανική έως και τη μεταβυζαντινή εποχή, η οποία σηματοδοτεί μία από τις σημαντικότερες και ουσιαστικότερες περιόδους του τόπου και της ιστορίας του.

Η συμμετοχή στη σύνταξη του παρόντος τόμου καταξιωμένων ιστορικών και αρχαιολόγων, πανεπιστημιακών καθηγητών και διδασκάλων, ερευνητών και μελετητών, με πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες, επιβεβαιώνει το αξιόπιστο και το αξιόλογο του όλου εγχειρήματος. Επίσης ο Δημήτρης Καφαντάρης, ο Πέτρος Σαραντάκης, επιμελητή της έκδοσης και ο Πανοσιολογιώτατος Aρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Νταμάτης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, συνέβαλαν ουσιαστικά για την ολοκλήρωση του έργου.

Γι' αυτό και τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια, αφού κινητοποίησαν όλες τις δυνάμεις τους προκειμένου να προσφέρουνε στο κοινό τον παρόντα τόμο. Μέσα από τις σελίδες του ο καθένας θα μπορεί να θαυμάσει την πολιτιστική κληρονομιά και τους θρησκευτικούς θησαυρούς της Μεσσηνίας, στοιχεία της ελληνικότητας του τόπου και της παραδόσεώς του.

 

ISBN: 9789604641185
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Φωτογράφος: Γιάννης Γιαννέλος, Μιχάλης Κάππας, ΠέτροςΙ Σαραντάκης
Εκδότης: Μίλητος

Φίλτρα Αναζήτησης

Επισκεφθειτε μας

hideΧαριλάου Τρικούπη 53 - 55, 10681 Αθήνα

hideΤηλέφωνα: 210 3828286 , 210 3846061

hideinfo@vivliopazaro.com

Ωραριο Καταστηματος

hideΔευτέρα - Παρασκευή -------- 9πμ - 6μμ

hideΣάββατο      ------------------- 9πμ - 14:30μμ

hideΚυριακή     ----------------------- Κλειστά

Join In

Βρείτε μας στα social media

 

Newsletter

Εγγραφείτε στη λίστα μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις